Samenwerking tussen ICDuBo/WoonWijzerWinkel en DURV!

De kogel is door de kerk, bij wijze van spreken.

Nu er in Rotterdam, het Westland en Den Haag al verschillende woningen in het Passief Bouwblok systeem zijn gebouwd, was DURV! op zoek naar een platform in Zuid-Holland om dit systeem meer bekendheid te geven. Bovendien doet DURV! het nodige advieswerk op het gebied van isoleren en bekleden van woningen en gebouwen, iets dat uitstekend te combineren valt met Passief Bouwblok.


Dat platform is nu gevonden in de vorm van een samenwerking met het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen, ofwel ICDuBo, aan de Heijplaat te Rotterdam-Zuid. De missie van ICDuBo is: De vraag naar duurzaam aanbod activeren door het aanbod toegankelijk te maken. Dat sluit uitstekend aan bij de ambitie van DURV! om haar duurzame geïsoleerde bouw- en gevelbekledingssystemen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

ICDuBo is bij uitstek de plaats waar een publiek komt, die bouw en/of verbouwplannen hebben en zich daar komen oriënteren op de mogelijkheden, die de gespecialiseerde markt momenteel aanbiedt. Het publiek waar ik over spreek bestaat zeker niet alleen uit particulieren, maar ook uit architecten, bouwondernemers, verenigingen van eigenaren, woningbouwcorporaties en vastgoedondernemers. Het is een ontmoetingsplaats pur sang van vraag en aanbod, op het gebied van duurzaam bouwen. DURV! maakt daar graag deel van uit!

Sinds zaterdagmiddag 25 november staat een opstelling van Passief Bouwblok met aan één zijde minerale steenstrips, aan een andere zijde spuitkurk en aan nog een zijde traditioneel pleisterwerk. Uiteraard zit in deze opstelling ook een kozijn met triple glas verwerkt. Verder zijn hier een aantal essentiële details te zien, hoe men luchtdicht dient te bouwen.

De afwerkingen met allerlei soorten strips, spuitkurk en pleisterwerk zijn uiteraard ook toepasbaar op de gevelbekledingssystemen die DURV! voert, zodoende wordt op deze opstelling al een belangrijk deel van de mogelijkheden bij de WoonWijzerWinkel getoond. DURV! sluit niet uit dat het er binnenkort nog meer gaan worden.

Mocht u besluiten om eens kennis te maken met Spuitkurk en/of Passief Bouwblok, dan kunt u dus nu terecht bij ICDubo/WoonWijzerWinkel aan de Directiekade 2 te Rotterdam-Heijplaat.                U kunt natuurlijk ook met DURV! bellen voor een afspraak, door te bellen met telefoonnummer 010-7446309.

 

Pieter Magré

Pieter Magré werkt al zijn hele werkzame leven in de bouwsector. Vanuit de verschillende functies die hij heeft bekleed is hij gewend om met alle partijen in het bouwproces te communiceren: vanaf producent, handel, acquisitie, applicatie, bouwer van klein tot groot, architect tot ontwikkelaar. Veranderingen in de markt en demografische ontwikkelingen hebben hem doen besluiten zijn ervaringen met de actualiteit te verbinden door het schrijven van blogs en mee te werken aan DURV!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: