DURV! in de praktijk

DURV! is een netwerk van specialisten dat zich toelegt op de begeleiding van nieuwbouw projecten, gevel- en dakrenovaties en advisering op het gebied van installaties voor particulieren, Vereniging van Eigenaren, Woningstichtingen, verzorgingstehuizen en andere opdrachtgevers. Daarnaast organiseren en begeleiden we uitbreidingen zoals aanbouwen en het optoppen van woningen en gebouwen. Tevens adviseert DURV! op het gebied van alle mogelijke toepassingen van gevelstenen.

Wat kan DURV! voor u betekenen?

  • Advies over Energiezuinig Wonen
  • Bouwadvies op Maat
  • Klimaatcontrole en Gebouwisolatie
  • ​Projectbegeleiding tot in Detail
  • Financieel Advies
  • Partner voor Particulier, VvE, CPO

010 – 744 63 09

DURV! Projecten

Vanuit meerdere achtergronden heeft DURV! vele projecten georganiseerd en begeleid in samenwerking met diverse ontwikkelaars en andere partijen. Recent zijn op zelfstandige basis voor diverse bewonersgroepen en aannemers enkele projecten begeleid op het gebied van gevelisolatie en diverse bouwsystemen.

– klik op de foto van het project voor meer afbeeldingen – 
De Hogeschool (HU) te Amersfoort

De opdracht was om voor dit project een duurzame gevelbekleding te zoeken met een felle kleur rood. Toen ik vroeg hoe rood men aan dacht, werd mij letterlijk een pakje Marlboro toegeworpen. Hier is een XPS-isolatiesysteem toegepast voorzien van een mortelweefsellaag en daarop zijn geglazuurde keramische tegels van verschillende afmetingen én verschillende rode tinten toegepast, die vervolgens in een bepaalde patroon zijn gelijmd.

Appartementengebouw te Oss

Bij dit gebouw met verkoopappartementen zijn de buitengevels volledig gebouwd met een HSB-systeem, dat voorzien moest worden met een zo licht mogelijke keramische bedekking (steenstrips). Gekozen is voor een PUR-isolatieplaat waarop al steenstrips waren aangebracht. Deze complete isolatieplaten zijn in het werk aan de HSB-wanden bevestigd. Vervolgens zijn de platen afgevoegd en is ogenschijnlijk een compleet gemetseld gebouw ontstaan.

Patrimonium te Hillegom

Deze wijk (Patrimonium) uit de jaren 20 van de vorige eeuw, bestaande uit 110 woningen waarvan 80 zijn gerenoveerd, deels opnieuw gemetseld en verder aan de voorzijde voorzien van PUR-isolatieplaten waarop strips van dezelfde metselstenen zijn aangebracht. De overblijvende dertig woningen zijn gesloopt en opnieuw gerealiseerd, uiteraard met dezelfde metselstenen.

Van Heemskerckstraat te Heemskerk

Een bewonersgroep wilde hun woningblok verfraaien en een oplossing vinden voor de scheuren in hun gestucte gevel. Er is gekozen voor een EPS 150 SE systeem waarop rechtstreeks steenstrippen zijn gelijmd. Ter plaatse van de scheuren zijn speciale ankers toegepast. Helaas deed één bewoner niet mee.

Van Arkelstraat te Vlaardingen

Dankzij een gemeentelijk initiatief werd het de betrokken VvE financieel iets gemakkelijker gemaakt om haar appartementengebouw te isoleren en esthetisch te verfraaien. Hier is een ECO-EPS isolatiesysteem met gebakken steenstrips van diverse fabrikanten toegepast.

Nieuwbouwwoning te Oegstgeest

Deze villa bestond in eerste instantie uit een woning, die op ontwerp van Reinier Witteveen Architect, ook uit Oegstgeest, is uitgebouwd tot een grote super geïsoleerde én moderne villa. Het oude en het nieuwe deel zijn volledig bekleed met een isolatiesysteem van pur-platen, waarop in de fabriek al handvorm steenstrips waren aangebracht. Ook zijn speciale prefab-elementen gemaakt voor het vormen van kolommen in en buiten de woning. Na de montage hoefde er alleen nog maar gevoegd te worden. Er is hiermee een volledig nieuwe luchtdichte villa ontstaan.

Nieuwbouwwoning te Wassenaar

Op een camping te Wassenaar is een beheerderswoning met toiletgroepen gerealiseerd in kalkzandsteen, vervolgens voorzien van een EPS 150 SE isolatiesysteem en afgewerkt met steenstrips en keramische tegels.

Zonnehuis te Vlaardingen

De directie van het Zonnehuis had n.a.v. een nieuw gemetseld gebouw het idee opgevat om de oude gebouwen van het zelfde uiterlijk te voorzien en tevens het inmiddels ontstane probleem van lekkende gevels op te lossen. Er is hier gekozen voor een isolatiesysteem van PUR-platen, waarop al steenstrips waren aangebracht en wel van hetzelfde type met gele strooistenen als uitgevoerd bij het nieuwe gebouw. Dit project is gefaseerd uitgevoerd en de laatste fase is zeer recent opgeleverd.

Villa te Dirksland

Deze villa is volledig met een super geïsoleerd bouwsysteem bestaande uit blokken van EPS 150 SE  gebouwd, dat zelfs aarbeving- en orkaan bestendig is. De wanden zijn aan weerskanten voorzien van een mortelweefsellaag en afgewerkt met stucwerk. De woning is tevens voorzien van een warmtepomp, 2 WTW-installaties en klimaatvloeren.

Bedrijfsgebouw te Kwintsheul

De recent door de opdrachtgever aangekochte bedrijfshallen zijn deels van geïsoleerde stalen sandwich-panelen voorzien en deels van een EPS 150 SE isolatiesysteem, dat is afgewerkt met steenstrips van hetzelfde baksteentype als het hoofdgebouw, dat enkele jaren geleden is gemetseld, daarmee eenheid uitstralend. Tevens is hiermee het probleem van lekkende gevels opgelost.

Woning te Maasdijk

Deze volledig (ook intern) te renoveren woning met wanden van steens metselwerk wordt voorzien van een EPS 150 SE isolatiesysteem en afgewerkt met steenstrips van twee kleuren, waardoor een volledig vernieuwde (hoek)woning ontstaat.

Dakopbouw te Oegstgeest

Bij deze woning werd op een plat gedeelte van het dak een extra kamer gecreëerd met een HSB-constructie. De wanden hiervan zijn bekleed met een ECO-EPS isolatiesysteem waarop handvorm steenstrips zijn gelijmd. Met dit laatste werd de oude enigszins vervuilde gevel zoveel mogelijk benaderd.

Leidsche Rijn Centrum

Naast de ondertunnelde A2 bij Utrecht wordt een compleet nieuw stadscentrum van Leidsche Rijn gebouwd. Wegens de vele gevelsteen sorteringen die hier worden toegepast is DURV gevraagd de bouwdirectie te adviseren omtrent de beoordeling van de toe te passen gevelstenen. Vanaf najaar 2017 wordt het nieuwe stadshart in delen opgeleverd.

Appartementen Vinkenkwartier te Zaandam

Momenteel worden 42 appartementen aan de Vinkenstraat in Zaandam gerealiseerd door Vinkenkwartier BV, een combinatie van Pronk Bouw en de Wever Bouwgroep uit Noord-Holland. BP Management heeft hier i.s.m. Magree Geveladvisering de bekleding met steenstrips verzorgd. Deze steenstrips zijn op verzoek van Nunc Architecten in tegelverband en zonder voegen op de kolommen aan de voorkant van het complex gelijmd, waarbij de methode van verlijming is voorgeschreven door PCI Nederland. Het gehele complex wordt aan het einde van de zomer 2017 opgeleverd.

Komt hier uw project?

Neem contact op met DURV! 010 – 744 63 09

Uitgelicht

Huizenbouw met EPS bouwstenen (polystyreen blokken)

Wilt u meer informatie over de aanpak van uw bouwproject of de isolatie van uw woning?Neem dan contact op met DURV!

010 – 744 63 09