Geld besparen

met een energiezuinige woning?

  • Wilt u weten hoeveel u met úw huis kunt besparen?
  • Wilt u geld besparen en de TCO-berekening laten maken?
  • Bent u geïnteresseerd in duurzame oplossingen?
DURV! helpt u verder

010 – 744 63 09

10 TIPS

voor energiebesparingenin uw huis

INHOUD

DURV! Energieneutraal WonenWat is eigenlijk Energieneutraal?DURV! te verbouwen!Welke maatregelen kunt ú nemen?DURV! geld te besparen

DURV! Energieneutraal Wonen

Energieneutraal wonen is niet iets voor in de toekomst, maar juist nú bijzonder actueel en van belang! Met de juiste aanpassingen van uw woning kunt u uw woonlasten structureel verlagen zonder in te leveren aan wooncomfort en dat is heel wat waard!

Wat is eigenlijk Energieneutraal?

Volgens de overheid geldt hiervoor de volgende definitie:Een woning met een EPC = 0 is een woning waarvoor, over een jaar gerekend, geen fossiele brandstof aan de woning wordt toegevoerd ten behoeve van het gebouwgebonden energiegebruik.

In onze context staat Energieneutraal voor de prestatie van een woning. De juiste balans te vinden tussen bouwkundige maatregelen, installatietechnische oplossingen en duurzame energiebronnen, afgestemd op het verbruik van de bewoners, waarbij vervolgens geen CO2 emissie plaatsvindt. Met andere woorden, de vraag naar energie (verbruik) in vergelijking met het opwekken hiervan ligt op hetzelfde niveau (=0).

Ook ú kunt Energieneutraal Wonen!

Energieneutraal Wonen betekent dat uw woning zelfvoorzienend is met betrekking tot het energieverbruik, gerekend over een jaar. Energieneutrale woningen wekken zelf de benodigde energie op voor warm water, verlichting, verwarming, koelen en (zeer belangrijk!) ventilatie. Uiteraard moet dit wel afgestemd zijn op het verbruik (gedrag) van u als bewoners.

“Ik wil wel graag een energieneutrale woning, maar niets inleveren aan comfort!”

We kunnen zelf overwegen om minder energie te gaan gebruiken door eenvoudige maatregelen zoals de verwarming een paar graden lager te zetten, ’s avonds minder lampen aan te doen en korter te douchen. Maatregelen die weliswaar nuttig zijn uit milieu overwegingen, maar u levert wel in op het comfort waarin u gewend bent om te leven. U wilt het liefst uw energielasten beperken zonder in te leveren aan wooncomfort (sterker nog, energiebesparende maatregelen kunnen zelfs tot comfortverbetering leiden!). En bij voorkeur niet meer afhankelijk te zijn van externe energieleveranciers en zelfvoorzienend te worden.

Dat kan!

Om u inzicht te geven in de mogelijkheden voor uw woning, stelt u zich de volgende vragen:

1

Welke maatregelen zijn er nodig om het gebruik van energie zoveel mogelijk te beperken, zonder comfortverlies?

2

Wat is de energiebehoefte van u als bewoners en welke eisen stelt u aan wooncomfort?

3

Met welke maatregelen kunt u met uw woning het niveau van Energieneutraliteit bereiken?

Welke maatregelen kunt ú nemen om uw woning te isoleren?

U kunt uw woning aan de binnenkant isoleren, bijvoorbeeld uw dak als u overal tenminste goed bij kunt komen. Ook van ieder vertrek kunt u de de wanden die aan de buitenmuur grenzen isoleren en als u onder de vloer kunt komen, dan zijn daar ook verschillende oplossingen voor om deze te isoleren. Het probleem is echter dat er gemakkelijk kieren en naden overblijven die niet geïsoleerd worden, waardoor koudebruggen zullen ontstaan. Dat levert meestal tocht en zelfs schimmel op i.v.m. condensvocht dat ontstaat bij de kieren en onvoldoende de mogelijkheid krijgt om weg te ventileren.Lees verder…

U kunt hier ook meer over lezen in het artikel ‘Energie winnen en besparen’

Duurzame oplossingen

DURV! geld te besparen en laat de berekening maken!

DURV! bestaat uit een uitgebreid netwerk van kennis zodat wij samen met u een inventarisatie kunnen doen en u kunnen aangeven wat de mogelijkheden met úw woning zijn. Welke investeringen u kunt doen en welke besparingen u dit oplevert. Wij helpen u dit optimaal op elkaar af te stemmen zodat u niets in hoeft te leveren aan wooncomfort. Wij kunnen voor u een TCO-berekening maken, waarop u uw investeringsbeslissing kunt baseren.

Wat is een TCO-berekening?

Dat zal ik u uitleggen. Het is een methode om tegenwicht te bieden aan het korte termijn denken, dus lange termijn denken versus korte termijn denken.

Lees verder…

010 – 744 63 09