Met elkaar bouwen

aan een gezamenlijk woonproject

  • Zoekt u een betrouwbare partner voor de begeleiding van uw project?
  • Bent u geïnteresseerd in duurzame oplossingen?
  • Wilt u hulp bij uw financiële overwegingen?
DURV! helpt u verder

010 – 744 63 09

CPO

Samen Bouwen in Praktijk

Een uitgebreide beschrijving van het proces van het gezamenlijk bouwen aan een woonproject.

download nu

INHOUD

Samen Bouwen met DURV!CPO in PraktijkFinanciële OverwegingenDuurzame OplossingenWat kan DURV voor u doen?

Samen bouwen met DURV!

 U wilt met een aantal gelijkgezinden gezamenlijk gaan bouwen. We spreken dan van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). U gaat dan met elkaar uw eigen woningen realiseren, gebaseerd op ieders individuele wensen. U vormt samen als groep de opdrachtgever van uw woningbouwproject. U kiest met elkaar een procesbegeleider, een architect en een aannemer. Met deze partners realiseert u het huis van uw dromen tezamen met die van uw nieuwe buren.

Complex proces

Zo’n bouwproject is een complex proces doordat er woningen binnen één project gebouwd worden met verschillende budgetten en specifieke wensen. Ook spelen er meerdere belangen: uw belangen als particuliere bouwers, de belangen van architect en aannemer, belangen van de gemeente en nutsbedrijven. DURV! begeleidt u gedurende het hele traject en ondersteunt u als groep om als opdrachtgever op te treden bij het nemen van de vele beslissingen, het beoordelen van materialen en technische systemen en het bewaken van de planning en budgetten. 

DURV! helpt u verder

010 – 744 63 09

Wat zijn de voordelen van een CPO?

  • U kunt uw droomhuis bouwen 
  • Lagere kosten door gezamenlijke inkoop
  • Beter contact met uw buren

CPO in Praktijk

Een CPO groep verenigt zich middels een stichting of vereniging. U dient dan een gezamenlijk belang, namelijk voor alle mensen uit de CPO hun eigen woningen te realiseren die gebaseerd zijn op ieders individuele wensen. Het is een complex proces van het initiëren van het collectief, het zoeken en aankopen van geschikte kavels en het selecteren van uw bouwpartners tot het beoordelen van vele bouwkundige oplossingen en het regelen van de financiering. Dit vereist veel kennis en kunde, ook om dit proces goed te kunnen coördineren.

Waar begint u aan?

Om u enig inzicht te bieden in waar u aan begint, geven we in een stappenplan weer, wat er zoal bij komt kijken bij het CPO-project. We hebben dit beperkt tot een aantal hoofdzaken om u een indruk te geven. 

Stappenplan

“Dankzij de aanpak van DURV! hebben wij er alle vertrouwen in dat wij ons project tot een goed einde gaan brengen!”

Financiële Overwegingen

Er zijn verschillende financiële overwegingen die bij het gezamenlijk bouwen een rol spelen.

BetaalbaarheidHet maakt het bouwen van een eigen woning eerder betaalbaar dan als u alleen opereert. U ontwikkelt tenslotte zelf tezamen met een aantal gelijkgestemden en bent daardoor veelal goedkoper uit dan dat je een gereed product bij een ontwikkelaar koopt. Het maakt het daardoor zelfs voor starters eerder haalbaar om een woning of appartement te kopen. U moet er echter wel tijd in willen steken en u zult wel wat geld moeten inleggen om de aanloopkosten te kunnen financieren. Sommige gemeentes hebben alternatieve financieringsmogelijkheden voor zelfbouwkavels, zodat de druk daarmee enigszins wordt verlicht.

Tezamen Materiaal InkopenU kunt met uw adviseur afspreken om alleen een aannemer de casco’s te laten bouwen, tezamen een bouwsysteem te kiezen die gezamenlijk wordt ingekocht en door de betreffende aanbieder wordt geplaatst. Dit geldt ook voor andere aanbieders, zoals keuken- en sanitairleveranciers, fabrikanten van slimme installatiesystemen, etc.

Zelf AfbouwenU kunt ook een deel van de afbouw van uw nieuwe woning voor uw rekening nemen, om de kosten nog meer te drukken.

Lage WoonlastenU creëert hiermee activa (bezit) en als u slim bouwt (waarover op deze site allemaal informatie is te vinden), woont u tegen lage woonlasten en kunt u daardoor betrekkelijk snel op uw hypotheekschuld inlossen. Uw woonlasten worden daardoor alleen maar lager. U kunt het daarmee ook zien als een vorm van pensioenvoorziening. Opm. Mocht u echter onverhoopt in de bijstand terechtkomen, dan moet u wel eerst uw eigen huis opeten. Dat risico moet wel even genoemd worden, maar dat geldt voor iedere woningbezitter.

TCO BerekeningLaat als uitgangspunt een TCO berekening maken, waardoor u kunt zien met welke maatregelen op lange termijn de meest rendabele investering bepaald kan worden en vraag op basis hiervan een hypotheek aan. Er zijn inmiddels banken, die graag dit soort cijfermateriaal willen zien omdat ook zij hun risico zo klein mogelijk willen houden. Zie ook TCO Berekening als uitgangspunt. Hiermee kunt u ook peilen of een huis dat u voor ogen staat wel betaalbaar is.

Meer informatie:

Duurzame oplossingen

Wat kan DURV! voor u doen?!

Wilt u in de vorm van een CPO uw eigen woningen laten bouwen, dan kunt u een beroep doen op DURV!  Op bouwtechnisch gebied, op het kiezen van een bouwsysteem en technische installatie die het meeste rendement oplevert, op het gebied van domotica, op het vinden en selecteren van een architect en op het vinden en selecteren van aannemer en onderaannemers. Maar ook voor het maken van een TCO-berekening en een overzicht van de totale verwervings- en onderhoudskosten van uw investering. Kortom de keuzes die gemaakt moeten worden die leiden tot het meeste wooncomfort voor u, met oog voor uw budget en toekomst.  

Zelf (laten) bouwen lijkt misschien een grote stap, maar met DURV! is deze stap minder groot dan u denkt.

DURV!t u dit aan?

010 – 744 63 09